Dünyanın döndüğünü savunan Türk bilgini kimdir?

Newton'dan 700 sene önce, Newton'un matematiksel olarak ispatladığı yer çekimi kuramı üzerine ilk fikirleri ileri süren El-Biruni, geliştirdiği teleskoplarla gözlemleri sonucunda, gezegenlerin güneş etrafında döndüğünü doğrulayan Galileo'dan 600 sene önce "dünyanın döndüğü" fikrini savundu.Dec 13, 2018

Asyalı Türk bilgini kimdir?

Dünyanın yuvarlak olduğunu ileri süren Orta Asyalı Türk bilgini El-Birûnî'dir.

Birûni Türk müdür?

3 Zilhicce 362 (4 Eylül 973) tarihinde Hârizm'in merkezi Kâs'ta doğdu. Ceyhun nehrinin aşağı kısmında yer alan bu şehir o dönemde Hârizm adıyla da anıldığından Bîrûnî el-Hârizmî nisbesiyle de bilinmektedir.

Dünyanın döndüğünü belirten ilk bilim adamı kimdir?

İlk olarak dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyen kişi, M.Ö. 500'lü yıllarda Pisagor'dur.

Dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyen bilim insanları kimlerdir?

misafir – 6 yıl önce. Pisagor,MÖ 590 lı yıllarda Dünyanın güneş etrafında döndüğünü ve Dünya'nın yuvarlak olduğunu ileri süren ilk kişiydi.Ancak Pisagor'un bu dediğine bilimle uğraşan kişilerin dışında inanan olmamıştı.Pisagor'dan İki Yüzyıl Sonra Aristo, gözlemleri sonunda Dünya'nın yuvarlak olduğunu kanıtladı.

Ilk Türk bilgini kimdir?

BİRUNİ (973-1051) Bugün İran sınırları içinde bulunan Kas şehrinde 973 yılında doğmuştur.

Dünyanın şeklinin küreye benzediğini kim söylemiştir?

Buna karşın Antik Yunan düşünürlerinden Pisagor ve 1500'li yıllarda yaşan İtalyan gök bilimci Galileo, Dünya'nın şeklinin küreye benzediğini fark eden bilim insanları arasındadır.

Biruni hangi ırktan?

Astronomi üzerine yazdığı Kanûn-i Mes'ûdî adlı eserini Gazneli Mahmud'un oğlu Sultan Mesud'a ithaf etmiştir. Birûni 13 Aralık 1048 yılında ölmüştür. Genel görüş Birûni'nin İrani kökenli olduğu yönündedir. Bununla beraber bazı kaynaklarda Türk kökenli olduğu ya da olabileceği belirtilmektedir.